Antalya, Demre Tatil Yerleri Turizm

demre antalya

Demre, adını ilçeden alan Demre Çayının denize döküldüğü bir delte ovası üstünde kurulmuştur. Kuzeyi, doğusu ve batısı Toros Dağları ile kaplı bu ova, Türkiye’de turfanda sebzeciliğin önemli merkezidir. Her mevsimde ilçeye gelen konukları iki renk karşılar ovada. Beyaz ve yeşil. Halkın geçim kaynağı turfanda sebzeciliktir ve narenciye üretimine dayalıdır. Üç tarafının dağlarla kaplı olması, turfanda sebze ve narenciye üretiminde büyük bir avantaj sağlıyor Demre’ye Özellikle biber üretim ve ihrac merkezi konumunda. Demre’nin iklimini bu dizelerle özetlemek en güzeli. Her gün bahar, her gün yaz. Öğretmenler, sonbaharı anlatamaz öğrencilerine.

Bir bakarsınız çiçek açar bademler Kasımda, Ocakta, bazen Aralıkta Akdeniz’i Demre’de yaşamak gerekir. İnsanları sıcak kanlılığını, sıcak iklimden alır. Kışı, kuzeydeki Torosları seyrederek yaşarsınız Demre’de, Zaman zaman kış mevsiminde 3-5 gün soğuk olur. Demre İlçesi, Akdeniz Bölgesinde Antalya İline bağlı 4.sınıf bir ilçedir. Antalya körfezinin batısında Teke Yarımadasının güneyinde yer alan bir ilçe olup, doğusunda Finike İlçesi, batısında Kaş İlçesi, güneyinde ise Akdeniz ile sınırdır. Üç tarafı dağlarla çevrili bulunan ilçenin kurulduğu arazi Demre Çayının getirmiş olduğu verimli alivyonlu topraklardan meydana gelmiştir.

Akdeniz ikliminin tipik karakteristik özelliklerinin görüldüğü Demre İlçesinde yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağmurlu geçer. Finike ile Kaş arasında, Finike’ye 25, Kaş’a 48 km. uzaklıkta olan Demre Likya uygarlığının en önemli 6 kentinden birisi olup kuruluşu ilk kez M.Ö. V. yüzyılda yerleşim merkezi haline gelen Demre, önceleri deniz kıyısında iken Demre çayının getirdiği alüvyonlar sonucunda denizle olan bağlantısı kesilmiştir. Kaya Mezarları, Tiyatro ve St.Nicholas Noel Baba Kilisesi varlığını günümüze değin sürdürebilmiş yapılardan bazılarıdır.

Demre Gezilecek Yerler